THE COUNTDOWN

TO THE BIGGEST EDUCATION EVENT OF THE YEAR

IN ROMANIA

 

AGENDA FIEdu2018

SATURDAY

EUROPA HALL (CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA) – Saturday, June 9th 2018 (350 seats available)

9.00 – 10.00  Welcoming guests (Registration available only @ Europa Hall. Please arrive on time) 

10.00 – 10.30  Official opening – Alexandra Anton & H.E. Päivi Pohjanheimo 

Alexandra Irimia, “The Romanian Students’ Happiness Study”

10.30 – 11.00  Plenary Session 1 (Q&A 10 min) – Jouni Kangasniemi, “What can Romania learn from Education Reform in Finland?”

11.00 – 11.30  Plenary Session 2 (Q&A 10 min) – Parintele Necula, “Teaching with Heart”

11.30 – 12.00  Plenary Session 3 (Q&A 10 min) – Tim Walker, “The SIMPLE Power behind Finnish Education” 

12.00 – 12.30 Book release / Lansare de carteEditura TREI – Tim Walker – Teach like FinlandSă predăm ca în Finlanda. 33 de strategii simple pentru lecții pline de bună-dispoziție

12.30 – 13.30 LUNCH & CONVERSATIONAL BREAK 

13.30 – 14.30  Workshop 1 (1 hour) – Lucian Ciolan, “Mixing Metaphors in Educational Governance: from ”Blind Walk” to Professionalism”

14.30 – 15.30  Workshop 2 (1 hour) – Tim Walker, “Prioritizing Joyful Teaching and Learning”

15.30 – 16.30  Workshop 3 (1 hour) – Cristi Danilet, “The Need of Legal and Juridical Education in our School“

16.30 – 17.30  Workshop 4 (1 hour) – Terhi Ylirisku, “Finnish Anti-bullying Programme KiVa Koulu”

 

UNITY HALL (PALATUL CULTURII) – Saturday, June 9th 2018 (150 seats available)

13.30 – 14.30  Workshop 5 (1 hour) – Larisa Popescu,  “Learning with Joy and the “Creative in the Village” Magazine”

14.30 – 15.30  Workshop 6 (1 hour) –  Claudia Chiru & Badiu Claudia, “How to Teach Based on Students’ Interests and Passions”

15.30 – 16.30  Workshop 7 (1 hour) –  Linda Mannila & Diana-Elena Gratie,  “Hour of Code”

16.30 – 17.30  Workshop 8 (1 hour) – Florin Rădulescu, “The Importance of Psychological Safety for Learners. Emotional Intelligence at Class.”

 

SUNDAY

EUROPA HALL (CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA) – Sunday, June 10th 2018 (350 seats available)

8.30 – 9.00  Opening Day 2

9.00 – 9.30 Plenary Session 4 (Q&A 10 min) – Linda Mannila, “It All Starts with an Idea”

9.30 – 10.00  Plenary Session 5 (Q&A 10 min) –  Ruxandra Manea, “Aspire for Teachers – Education Starts with the Teachers”

10.00 – 10.30  Plenary Session 6 (Q&A 10 min) – Joseph G Banks, “Practical Research Evidence & Experience on Cross-Cultural Program Effectiveness”

10.30 – 11.00  Plenary Session 7 (Q&A 10 min) – Emiliana Dovan-Zaharia, “Technology and its Role in Romanian Education”

11.00 – 11.30  Plenary Session 8 (Q&A 10 min) – Catalina Baci, “The School Garden – Learning by Doing”

11.30 – 12.00  Plenary Session 9 (Q&A 10 min) – Maria Kovacs, “The Community School as a Journey”

12.00 – 13.30 LUNCH & CONVERSATIONAL BREAK

13.30 – 14.30  Workshop 9 (1 hour) – Jukka Kangaslahti, “The Importance of Sustainable Leadership Process: Some Realistic Experiences and Facts from Finland”

14.30 – 15.30 Workshop 10 (1 hour) – Joseph G Banks, “International Programmes: Impact on Participants & Risk Management Issues for Organizers“

15.45 – 16.30 Closing – Alexandra Anton & Catalina Rusu

 

UNITY HALL (PALATUL CULTURII) – Sunday, June 10th 2018 (150 seats available)

13.30 – 14.30  Workshop 11 (1 hour) –  Violeta Dascalu & Petronela Petrea, “Building a School Community for the Next 10 Years”

14.30 – 15.30 Workshop 12 (1 hour) – Mihaela Enache & Vasile Brasovanu, “The ABC of Feelings”

COLUMN HALL (PALATUL CULTURII) – SATURDAY & SUNDAY (Free access)

Gallery – Educational software, materials and books

Youth Festival – Workshops for children and youth

 

MUSEUM STUDY ROOM (PALATUL CULTURII) – Saturday, June 9th 2018 (20 seats available – FREE REGISTRATION FOR CHILDREN & TEENS)

10.00 – 11.00 Youth Festival Workshop 1 (1 hour) –

11.00 – 12.00  Youth Festival Workshop 2 (1 hour)

13.30 – 14.30  Youth Festival Workshop 3 (1 hour)

14.30 – 15.30  Youth Festival Workshop 4 (1 hour)

15.30 – 16.30 Youth Festival Workshop 5 (1 hour)

16.30 – 17.30 Youth Festival Workshop 6 (1 hour)

MUSEUM STUDY ROOM (PALATUL CULTURII) – Sunday, June 10th 2018(20 seats available – FREE REGISTRATION FOR CHILDREN & TEENS)

10.00 – 11.00 Youth Festival Workshop 7 (1 hour)

11.00 – 12.00  Youth Festival Workshop 8 (1 hour)

13.30 – 14.30  Youth Festival Workshop 9 (1 hour)

14.30 – 15.30  Youth Festival Workshop 10 (1 hour)

15.30 – 16.30 Youth Festival Workshop 11 (1 hour)