AGENDA FIEdu2017

 

EUROPA HALL (CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA) – Saturday, June 10th 2017 (350 seats available)

9.00 – 10.00  Welcoming guests (Registration available only @ Europa Hall. Please arrive on time) 

10.00 – 10.20  Official opening – Alexandra Anton (Romania) & H.E. Päivi Pohjanheimo (Finland)

10.20 – 10.50  Plenary Session 1 (Q&A 10 min) – Jukka Kangaslahti, (Finland) – “Why is a friendly revolution needed?”

11.00 – 11.30  Plenary Session 2 (Q&A 10 min) – Johan Wendt (Sweden) – “The most stupid idea I have ever heard”

11.40 – 12.10  Plenary Session 3 (Q&A 10 min) – Daniela Dumulescu (Romania) – “Generation Z education: connecting skills through meaningful learning”

12.20 – 12.50  Plenary Session 4 (Q&A 10 min) – Maia Sandu (Republica Moldova) – “How to get support from the society and the politics for changes in education”

13.00 – 14.30 LUNCH

14.30 – 15.30  Workshop 1 (1 hour) – Johan Wendt (Sweden) – “Learn how to think like a coder”

15.40 – 16.40  Workshop 2 (1 hour) – Lucian Alexe (Romania), Raluca Lenarth (Romania), Camelia Drăgan (Romania) – “Show me the money! Financial education from kindergarten to college”

16.50 – 17.50  Networking & Sharing ideas (1 hour) – Dan Popa (Romania) – “Make the most out of play”

 

UNITY HALL (PALATUL CULTURII) – Saturday, June 10th 2017 (150 seats available)

10.40 – 11.40 Workshop 3 (1 hour) – Lisa Vernon (United Kingdom) – “History where it Happened: learning inside and outside at Historic Royal Palaces”

11.50 – 12.50  Workshop 4 (1 hour) – Liviu Drăghici (Romania), Teodora Slobozeanu (Romania) & Simona David-Crisbășanu (Romania) – “Reading like a PRO”

13.00 – 14.30 LUNCH

14.30 – 15.30  Workshop 5 (1 hour) – Nancy Commins (United Stated of America) – “Interactive Strategies for Language and Concept Development”

15.40 – 16.40  Workshop 6 (1 hour)  – Daniela Dumulescu (Romania) – “Educating hearts and minds: social and emotional learning”

16.50 – 17.50  Networking & Sharing ideas (1 hour) – Ruxandra Mercea (Romania) – “Rethinking Leadership: The Leader in Me”

 

MUSEUM STUDY ROOM (PALATUL CULTURII) – Saturday, June 10th 2017 (50 seats available)

10.40 – 11.40 Workshop 7 (1 hour) – Mari Nicolae (Romania) – “I can and I will: gradual transfer of responsibility”

11.50 – 12.50  Workshop 8 (1 hour) – Corina Mihai (Romania) – “Turn museums into schools”

13.00 – 14.30 LUNCH

14.30 – 15.30  Workshop 9 (1 hour) – Miruna Grigorescu (Romania) & Carmina Trâmbițaș Vakulovski (Romania) – “Building through Education”

15.40 – 16.40  Workshop 10 (1 hour) – Claudia Chiru (Romania) – “Playing with Maths – the Singaporean method successfully used in my class”

16.50 – 17.50  Networking & Sharing ideas (1 hour) – Sari Koponen (Finland) & Carmina Trâmbițaș Vakulovski (Romania) – “How to become WE. Building co-operation between teachers, pupils, classes and parents in our schools”

 

EUROPA HALL (CONSILIUL JUDEȚEAN PRAHOVA) – Sunday, June 11th 2017 (350 seats available)

9.30 – 10.00  Plenary Session 5 (Q&A 10 min) – Lim Ai Hong (Singapore) – “Management in Education: The Phenomenon of Managerialism”

10.10 – 10.40  Plenary Session 6 (Q&A 10 min) – Jukka Kangashalti (Finland) – “Time to build bureaucracy which supports parents and teachers in educating and teaching children for the world”

10.50 – 11.20  Plenary Session 7 (Q&A 10 min) – Ruxandra Mercea & Harry Shuttleworth (Romania) – “20 years in 20 minutes: Leading a school to success”

11.30 – 12.00  Plenary Session 8 (Q&A 10 min) – Tily Niculae & Alina Stoica (Romania) – “Food that feeds the brain”

12.15 – 13.00 The Summary of the festival & The Final message

 

UNITY HALL (PALATUL CULTURII) – Sunday, June 11th 2017 (150 seats available)

9.50 – 10.50 Workshop 11 (1 hour) – Lisa Vernon (United Kingdom) – “The tomorrow challenge – teaching today for the challenges of tomorrow”

11.00 – 12.00  Workshop 12 (1 hour) – Iren Arsene (Romania) – “Turn the page: Tips to improve literacy”

 

MUSEUM STUDY ROOM (PALATUL CULTURII) – Sunday, June 11th 2017 (50 seats available)

9.50 – 10.50 Workshop 13 (1 hour) – Nancy Commins (United Stated of America)“Identity Development in School: The Critical Role of Teachers”

11.00 – 12.00  Workshop 14 (1 hour) – Alina Burlacu, Dan Solcan & Daniela Lica (Romania) – “What motivates me to be and remain a teacher?”

 

COLUMN HALL (PALATUL CULTURII) – SATURDAY & SUNDAY (Free access)

Smart Gallery – Educational software, materials and books

Kids Festival – Workshops for kids

Kids Festival Closing – 16.00 – 17.45 (Theatre play and concert)

 

Print out your AGENDA IN ENGLISH

Printeaza-ți AGENDA IN ROMANA